perjantai 19. huhtikuuta 2013

Synnytys ja muutto



Asiat ovat edenneet viikolle 40+5. En tiedä kuinka tuskainen ja kyllästynyt tässä tilanteessa pitäisi olla, ainakin ulkopuoliset tuntuvat lohduttavan koko ajan että ”kyllä se sieltä tulee”. Niin, tiedän. Eikä tässä mitään hätää ole. Tai kiirettä. Vointi on ihan ok ja vauvalla on kokoa alle neljä kiloa. Ja vauvalla on myös kaikki hyvin, asia tarkistettu viimeksi 40+2. Ainoa asia mikä harmittaa, on kipuileva selkä. Raskauden loppuvaiheen vuoksi pitäisi olla mahdollisimman paljon liikkeellä mutta liikkeellä olon seurauksena (sekä siksi etten pysty öisin juuri liikkumaan sängyssä mahan vuoksi) selkä kipeytyy koko ajan.  Ja on jäykkä. Lieneekö raskaushormonit muuttumassa niin, että ne eivät enää pidä tulehdusta poissa vai mahako painaa. En tiedä, mutta reuma on kyllä käynyt pahemmaksi. 

Täällä väliaikaiskodissa on kyllä käynyt aika pitkäksi. Sekä minulla että berninpennulla. Molemmat taidetaan pikkuisen hyppiä seinille. Pentu ensin ja minä sitten kun 40kg elämäniloa ei anna hetkenkään rauhaa. Pennulla olisi energiaa ja intoa leikkiä ulkona, mutta minä en siihen mahani kanssa pysty. Ja sitten kun sen jättää hetkeksi yksin pihalle, niin se löytyy milloin naapurin lintulaudalta ja milloin heidän mökin altaan. Tai jäältä haukkumasta pilkkijöitä.

Täällä ollaan niin kaukana kaikesta että olen täällä päivisin käytännössä vankina, kun ei ole autoa. Toki lähimpään kyläänkin on melkein puolen tunnin ajomatka. Otin kyllä mukaani laukkukaupalla lehtiä, sekä ammatti- että muoti, mutta en ole paljon jaksanut lukea. Lähinnä olen siis katsellut netistä sarjoja ja haaveillut. Mutta nyt tuli sitten ne parhaat uutiset… eli me päästään lauantaina muuttamaan uuteen taloomme.

Suurin osa tavaroistahan on viety sinne jo mutta nyt me ihmiset ja koirakin päästään asumaan ihmisten ilmoille. Ja mikä parasta, pääsen tekemään kaikkea kivaa eli laittamaan tavaroita paikoilleen ja sisustamaan. Lauantain jälkeen voisi vauvakin sitten syntyä, vink vink.

Monet varmasti haaveilevat ja ajattelevat etteivät tee vastasyntyneen kanssa muuta kuin ovat kotona ensimmäiset pari viikkoa tai kuukautta. Itse en malta odottaa että pääsen vauvan kanssa liikenteeseen. Kun se on ensimmäisinä viikkoina vielä niin ”helppo” kun nukkuu ja syö pääasiassa. Toki on mahdollista, että vauvalla ei ole kaikki hyvin mutta se on sitten asia erikseen. Tietenkin. Sen mukaan mennään mitä on tarjolla. Mutta mitään makuulomaa vauvan kanssa ei ole tarkoitus pitää. Ollenkaan. Mutta kohta nähdään miten tässä käy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti