tiistai 12. helmikuuta 2013

Hankintoja vauvalle


Kun kyseessä on ensimmäinen lapsi, en näe mitään pahaa siinä että lapselle tulee hankittua kaikenlaista jo hyvissä ajoin ja suurissa määrin. Tulee hankittua turhaa ja hölmöä, mahdollisesti myös jopa epäkäytännöllistä ja liian kallista. Etenkin nyt, ensimmäistä lasta odottaessa, kun ikää on jo kohtuullisen paljon eikä raskaaksi tuleminen ollut mitenkään helppoa. Mielestäni on eri asia, näiden tavaroiden hankkimisen suhteen siis, että onko kyseessä 23-vuotias opiskeleva ensisynnyttäjä vaiko yli 30-vuotias, töissä käyvä tuleva esikoisäiti. Toki rahatilannekin ratkaisee paljon, mutta kun olemme mieheni kanssa molemmat töissä (ja siitä erittäin kiitollisia), niin voimme ostaa lapsellemme odotuksemme innossa mitä haluamme. Toki yritän pitää jotakin järkeä päässä hankintoja tehdessäni mutta en näe mitään väärää siinä, että meillä on vaaleanpunaiset tutit (yksi vastasyntyneen ja yksi vanhemman) odottamassa, sängyn, rattaiden ja muutaman nallen lisäksi.

Innokkaana elämäni jakajana sekä sohvan vankina olen ajoittain laittanut Facebookkiin kuvia ostoksistani. Esimerkiksi viimeksi laitoin kuvan vastasyntyneen farkuista. Ymmärsin kyllä jo ostohetkellä, etteivät ne ole niin käytännölliset, mutta pienet farkut vaaleanpunaisine rusetteineen… ja vielä puoleen hintaan.  Miten olisin voinut jättää ne kauppaan? Ja olin niin innoissani ostoksestani! Ja eiköhän heti tullut palautetta, että luuletko että noita tulee oikeasti käytettyä? No, en luule mitään mutta aion yrittää ainakin yhden kuvan verran. Kuvan jossa meidän pikkuneiti käyttää farkkujen lisäksi Vansin skeitttikenkiä, jotka olen hänelle myös rakkaudella hankkinut (ja vaivalla löytänyt netistä).

Olen puolustellut tekemisiä miehelleni ja äidilleni. Selitellen, että saan ensimmäisen tyttölapseni vain kerran, ja aion ottaa tästä kaiken irti. Etenkin kun raskausaika ei muuten ole ollut juurikaan mitään siitä mitä kuvittelin sen olevan.  Joten kompensoin sitä etten ole hyvinvoiva ja energinen sillä että voin miettiä mitä lapseni tarvitsee ainakin äidin mielestä.  Ja niin kauan kun vaatteet mahtuvat yhteen kaappiin lelujen ja muiden tarvikkeiden lisäksi, en jaksa ottaa suurta murhetta shoppailustani.

Ostamisen ilon lisäksi halusin myös, että mahdollisimman suuri osa tavaroista on valmiina mahdollisimman aikaisin. Tämä paristakin syystä, joista toinen on se että en halua että lapsemme syntyy etuaikaisena ja joudun laittamaan miehen ostamaan tavaroita. En toki muutenkaan halua että lapseni syntyy etuaikaisena, mikä on yksi syy sairauslomalleni. Lisäksi pelkäsin että joudun vielä vuodelepoon tai olen loppukuukaudet niin kipeä etten pääse liikkumaan ja jälleen joudun luottamaan miehen tyylitajuun. Näin ollen meille oli hankittu jo ensimmäisen kolmanneksen aikana sänky ja vaunut.
Vansin vauvakengät
Vaunuistakin sain palautetta (miksi ostitte noin kalliit vaunut) Hankimme siis Stokken vaunut turvakaukalolla. Tämä siksi koska ne olivat ainakin yhden liikkeen myyjän mukaan korkeimmat mahdolliset ja koska silloin kun selkäni on kipeä, en pysty kumartumaan ja kaiken pitää olla mahdollisimman korkealla. Ja tämä myyjä oli kaupassa, jossa Stokkea ei myyty. Jos joudun valitsemaan laitanko lapseni itse vaunuihin vai ostanko halvemmat ettei kenelläkään ole mitään sanottavaa, niin anteeksi nyt vain, aion valita sen vaihtoehdon jossa laitan lapseni itse vaunuihin. Lisäksi toivon, että nämä kyseiset Stokket ovat sen verran kestävät että ne menevät myös muilla lapsillamme, joita siis toivottavasti tulemme saamaan.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti