maanantai 16. joulukuuta 2013

Helpbox


Jokin aika sitten, tai oikeastaan varmaan jo aika kauan aikaa sitten, televisiosta tuli Suomen Leijonanluola. Siellä oli mm. tämä kyseisen laatikon keksijä esittelemässä tuotettaan. Taisin silloin jo miettiä, että "toihan ois kiva" mutta se sitten unohtui siinä ajan kuluessa. Ja taisi silloin olla aika paljon muutakin mielessä. 

Nyt eräällä neuvolareissulla luin Kestovaippa-lehteä, jossa näin mainoksen Helpboxista. Siitä sitten nettikauppaan tutustumaan tuotteeseen ja tarinaan tuotteen takana. Kesällä boxit olivat tarjouksessa ja päädyin tilaamaan jokaista teemaa yhden. Kaksi oli tarkoitus jättää itselle ja yksi ostettiin kummipojalle lahjaksi. Yksi mikä laatikossa viehätti oli se, että itse lapsena haaveilin usein leikkimatoista, joissa olisi jotakin muutakin kuin se iän ikuinen liikennepohja (vaikka eipä minulla siinä runsaudenpulassani mitään leikkimattoa koskaan ollutkaan). Ja nyt tietysti, oman lapsen kanssa, pääsee toteuttamaan kaikkia niitä lapsuuden toteutumatta jääneitä haaveita. Taaperon versio Helpboxista. Ja onhan näille laatikoille käyttöä sitten kun leikit ei enää maistu. Itse näen ne askartelutarvikkeiden, lankojen ja kankaiden säilytykseen soveltuvina, koska levitetyn osan päälle saa tavarat levitettyä (loogista, levitettävä osa levittäville tavaroille) ja siitä sitten on laiskan helppo kaataa tavarat takaisin laatikkoon. 

Jaoin nämä kuvat jo Facessa ja sain kommentin laatikon ideasta. Kuulemma moisella laatikolla lapsi ei kauaa jaksa leikkiä ja tavarat on kuitenkin pitkin lattioita. Niin, lähtökohtaisesti se lapsi ei varmaan jaksa leikkiä monella muullakaan tavaralla kovinkaan pitkään. Ainakaan jos niitä tavaroita on liikaa.

Itsellä ei ole vielä laatikon käytöstä vuosien kokemusta takana, mutta näin aluksi idea vaikuttaa toimivalta. Ja vaikka Leijonan luola ei johtanut keksijän kannalta hyvää lopputulokseen, siellä kuitenkin pidettiin tuotetta toimivana ja tämä oli yksi niistä harvoista, joiden kanssa suunniteltiin yhteistyötä. Kuten myös Legossa. Mutta näitä tarinoita voi lukea Helpboxin Facebook sivuilta.

Sinänsä laatikon tarina on jälleen hyvä esimerkki siitä, kuinka vaikeata pienen ihmisen on luoda uutta tässä markkinataloudessa. Ja sama joka kommentoi laatikon idean olevan huono, totesi että hinta on suolainen. Mutta se on tosiasia, että Suomessa pienten erien valmistaminen on kallista. Itse arvostan mielestäni toimivan idean lisäksi kotimaisuutta. Ja sitä, että laatikolla on kymmenen vuoden takuu. Nähtäväksi jää, miten laatikot lapselle kelpaavat mutta ainakin sen lahjalaatikon vastaanotto oli loistava. Se oli se avaruusteema-laatikko ja kun pimeässä huoneessa laitettiin laatikkoon ledivalot avaruusaluksen ohjaamon ikkunaan palamaan, olisi voinut kuvitella kyseessä olevan ihan oikean lelun eikä säilytyslaatikon. Kysymykseen montako viisivuotiasta mahtuu yhteen avattuun Helpboxiin makaamaan voin vastata kaksi. Ja ilmeisen hyvä siinä oli myös nukkua. 

Hintatietoja ja verkkokauppa löytyy täältä.

Pari kertaa olen miettinyt, miten jaksan leikkiä lapsen kanssa sitten kun se kasvaa siihen ikään missä "tää menee tonne ja tää tekee tota". No, sen verran innostuin jo tästä boxista että huoli aiheesta taitaa olla turha. 

Ja sinne ne sujahti. 

Hyvää joulunodotusta kaikille tätä lukemaan eksyville. Itse yritän nyt ja jatkossa suhtautua asioihin posiviivisesti ja antaa ihmisille hyvää palautetta aina kun siihen on vähänkään aihetta. Yritän myös välttää turhaa negatiivista kommentointia. Sen verran paha mieli tuli (mielensäpahoittaja, hep!) kun sain negatiivista kommenttia tuotteesta, jota lähdin innolla esittelemään. Ja siis ei siinä mitään, jos se negatiivisuus olisi kokemusperäistä, mutta kun se oli ennakkoluuloperäistä. Ymmärrän kyllä, jos lähtökohtaisesti haluaa boikotoida kaikkea suomalaista, mutta muuten suosittelisin lämpimästä perehtymään asiaan hieman enemmän. Onneksi meillä kaikilla on valinnanvapaus, ja jos et ole jostakin tuotteesta kiinnostunut tai pidät sitä kalliina, niin voit jättää sen ostamatta. Yksinkertaista.

4 kommenttia:

 1. Samassa veneessä ollaan! Meillä on kaksi Helpboxia, Legoja varten ja boxien omistajat ovat 14 ja 11 v. tyttö ja poika. Toimii juuri niinkuin pitääkin; säilytykseen ja siinä samalla leikkialustana. Varsinaisestihan boxi ei ole lelu, joten turha arvostelijoiden on väittää, että lapsi kyllästyy siihen. Olen myös jakanut boxista tietoa ja kuvia saaden samanlaista kritiikkiä ihmisiltä, joilla EI OLE boxia. Asiantuntijoita siis. ;) Maksan mielelläni toimivasta, suomalaisesta tuotteesta sen 30 e, tuen sillä suomalaista yrittäjää. Ja nyt on mummulle vihjattu, että siskon lapsille olisi varmasti mieluista saada omat boxit. :D Tsemppiä Pasille yrittämiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tästä viestistä! Välillä tuntuu, että taistelen liian suurta jättiläistä vastaan, eikä ketään muuta kiinosta missä ja miten tuotteet tehdään. Hinnastakin nähdään vain se "kalleus" eikä sitä mistä se muodostuukin. Jos joskus saisi sellaisen pakotteen tuotteisiin, että niissä pitäisi lukea prosenteissa se, mistä hinta muodostuu, niin kuluttajakin näkisi että tälläisissa kotimaisissa tuotteissa itse keksijälle (valmistajalle) jää tuotteesta melko vähän käteen. Ja samalla niistä näkisi, miten esim. Aasiassa tehdyistä 100 euron farkuista farkkujen tekijän palkan osuus on yksi euro.

   Poista
 2. Blogin järjestelmänvalvoja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska olen niin noviisi näissä kommenttiasioissa, niin tämä ensimmäinen blogini kommentti tuli kahteen kertaan. Siksi piti poistaa toinen :)

   Poista