perjantai 23. elokuuta 2013

Puhdas pyykki ei tuoksu Arielille.

Ennen lapsen syntymää lapselle ostetut vaatteet piti pestä. Ja kun luin jostakin että ne pitää pestä hajusteettomalla pesuaineella, niin nehän pestiin hajusteettomalla pesuaineella. Siitä lähtien meidän perheen kaikki pyykki on pesty Erisanilla, jossa ei ole hajusteita eikä väriaineita.

Ja voin kertoa, että puhdas pyykki tuoksuu hyvälle. Silloin kun se tuoksuu puhtaalle eikä hajusteaineelle. Vielä kun pyykin saa kuivatettua ulkona narulla, niin tuoksu on suorastaan päätä huimaava. Raikas ja puhdas.

Välillä erehdyn ostamaan käytettyjä lastenvaatteita netistä. Ja järjestäen ne vaatteet ovat olleet niin järkyttävän tuoksuisia, että niitä on saanut pestä useamman kerran ennen kuin hajun saa pois. Ja voin kertoa, että kun itse on tottunut raikkaaseen pyykkiin niin se pesuainehajusteen tuoksu on järkyttävä. Todellakin järkyttävä.

Tiedän että monet yhdistävät pyykin hajustetuoksun puhtauteen, mutta eihän se niin ole. Sehän on vähän niinkuin laittaisi hajuvettä ja luulisi olevansa sen jälkeen puhdas. En enää ymmärrä miksi joku vapaaehtoisesti haluaa käyttää hajusteita pyykkiinsä, etenkään pienten lapsiensa. Lisää vain keinotekoisia aineita iholle ja hengitettäväksi. Ja lisää myrkkyjä pesuveden kautta kiertoon. Ei kiitos, ei meillä, ei enää.

Harmittaa vain, että joudun lopettamaan netin kautta vaatteiden ostamisen koska en halua niitä hajuja enää kotiini.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti