tiistai 1. lokakuuta 2013

Pelottavaakin pelottavampi kakkavaippa.

Tulimme juuri viikon pakettimatkalta Kreikasta. Siitä lisää myöhemmin. Taisi kuitenkin jäädä parhaiten tuolta viikolta mieleen se, että miehet ja kakkavaipat eivät vain sovi yhteen.

Vauvaloton suhteen me ehkä hävittiin nukkumisessa mutta voitettiin kakkaamisessa. Lapsi on tuottanut säännöllisesti aamukakan joka toinen päivä. Joskus, hyvin harvoin, kaksi kakkaa aamupäivän aikana. Useimmiten vain yhden. Ja sekin on ollut sellaista muovailuvahaa, että se on voinut suurin piirtein kaataa suoraan vaipasta vessanpönttöön.

Kreikassa jouduimme sitten käyttämään eri korviketta kuin yleensä ja tietysti vielä pulloveteen keitettynä (koska se niiden hanavesi oli kalkkista ja suolaista). Tästä johtuen kakkaa alkoi puolesta välistä viikkoa tulemaan pitkin päivää ja harvoin silloin kun olimme hotellilla. Ja ei siinä mitään, kiva että vatsa toimii, mutta kun kakkaa oli kainaloihin asti joka kerta ja se oli sellaista velliä että äitiäkin itketti. Ja pienessä kreikkalaisessa lomakohteessamme ei oltu kuultukaan lastenhoitohuoneista. Tai minkäälaisista pöydistä vessoissa. Yhdenkin pissavaipan vaihdoin ravintolan pöydällä, jonka omistaja meille osoitti. "It´s okay, we do this here aaaaall the time".

Loppuviikkoa kohden oma notkeuteni alkoi jälleen lähestyä tervaskannon vastaavaa. Syystä että unohdin ottaa biologiset lääkkeet ennen reissuun lähtöä. Joten sitten eräänä päivänä erehdyin pyytämään miestäni, että josko hän voisi vaihtaa vaipan siellä ravintolan vessan lattialla. Ei, ei voi. No, jos tulisi auttamaan minua? Onko pakko? Ei, mutta arvostaisin. Menimme sitten yhdessä pienen ravintolan pieneen vessaan. Mies piti uutta vaippaa kun minä pyyhin, pesin ja vaihdoin. Ja koko ajan se ilme naamalla, että hyi helvetti. Siis miehellä. Seuraavan kerran kun ravintolassa kävi sama homma, pyysin miestä, että jos nyt menisit ihan yksin ja vaihtaisit sen vaipan. Ja kuka, minäkö? Vai puhuitko tuolle takana olevalle?

Joo, älä vaihda niitä vaippoja. Aikuinen ihminen. Se on kakkaa, se haisee ja on yököttävää mutta silti. Se tulee sinun pikku prinsessasi takapuolesta. Ja sitä tulee vielä paljon ja pitkään. Ja kohta tulee oksennuksiakin. Ja niitä voi tulla silloinkin kun äiti on töissä. Joten jatkossa, vähemmän itkua ja enemmän toimintaa. Mutta toistaiseksi, en enää pyydä. Helpomalla pääsee, kun vaan itse vaihtaa ne vaipat. Jotenkin se on kai siellä miesten perimässä, se miten näistä asioista luistetaan. Vingutaan ja mangutaan niin kauan että nainen toteaa että antaa olla, minä hoidan.

Iso, pelottava kakka. Hui. 
Kertokaapa mulle, sukupuolineutraalit, kuka teillä on vaihtanut kakkavaipat ilman valituksia?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti